Steampunk

2018.10.02

Legfőbb stílusjegyek: A steampunk egy hihetetlenül érdekes stílusirányzat és műfaji tematika: a neoviktoriánus stílus egy kinövése. Jellemzőit a klasszikus gótika, valamint az ipari fétis szimbiózisa adja. A színekkel nem játszanak, inkább a föld árnyalatai kerülnek hangsúlyba, de olykor-olykor fellelhető pár rózsaszín, fehér, vagy vörös is.

Származási hely: Anglia

Alapvető tudnivalók:

Hitvallása, hogy a gőzgépek szépek, a műanyag pedig nem létezik. Egy olyan képzeletbeli kort álmodnak meg, amikor a fém még elsődleges építőanyag volt, a számítógépek és a tömeggyártás a távoli jövőbe veszett. Természetes anyagokkal, fémmel, fával, nyerstéglával díszített a falai, lehetőség szerint korabeli dísz- vagy használati tárgyakkal van felhalmozva. A lényeg itt is a mechanikus szerkezetek pőresége, a fogaskerekek megjelenése, legyen szó stilizált megjelenésről, vagy valósról.

A steampunk enteriőrben kiemelt hangsúlyt kapnak:

-a tompa, nyers színek

-a régi, használt bútorok, szinte prűd lecsupaszított néha szerkezet is megjelenik.

-a gyakran használ nyerstégla vagy vert kőfalak.

-a régi térképek, földgömbök érdekesen cikázó szerkezetek órák fogaskerekek és rézcsöveket szigorúan falon kívül megjelent gépészeti elemek.

Tipp: Ajánlom azoknak akik kedvelik a markáns erőteljes elemeket, és vonzódnak a régi kor vívmányaihoz és mesterségeihez . Rendkívül jól mutat irodában és vendéglátóhelyen.

Az alábbi linkre kattintva megnézheted az általam összegyűjtött enteriőröket, melyek bemutatják a stílus sajátosságait és inspirációul szolgálhatnak a leendő otthonod megteremtéséhez.