Minimál

2019.05.01

"a kevesebb több"

Legfőbb stílusjegyek:

  • Tökéletesen egyszerű elegancia
  • Jellemző színek a fehér, fekete, szürke és a halvány pasztell
  • Nagy tér és kevés bútor
  • A kifejező eszközök redukálása
  • Végletesen egyszerű formális letisztultságú minőségű bútorok
  • Természetes és mesterséges felületek váltakozása
  • A hangsúly az anyag természetes szépségének bemutatásán van
  • A fény mint önálló építészeti elem beemelése a térben

A lehető legkevesebb eszközzel igyekeznek létrehozni egyedi, nem bonyolult, de annál látványos enteriőröket. Jellemző színek a fehér, fekete, szürke és a halvány pasztell. Hierarchia nélküli kapcsolat az alkotórészek között. Anyag használatban a természetes és a mesterséges anyagokat tökéletes harmóniában vannak egymással. A bútorok vonalvezetése szögletesek és élesek. A tér és az ember mértani tökéletességgel illenek egymáshoz, általában kevés bútort használnak mondhatni csak a" legszükségesebb" használati berendezéseket.

A minimálra jellemző anyagok a natúr fa színek és felületek, alumínium, szálcsiszolt inox , simított beton, kő, átlátszó és színezett üvegek, fémek és kiváló minőségű műanyagok. A hangsúly az anyag természetes szépségének bemutatásán van. Textíliában a len és a vászonszerű anyagokat helyezik, előtérben soha nem mintásak inkább textúrája dominál. Szőnyegeknél a gyapjút használják általában függönyözésnél a lap és a szalag függönyöket alkalmazzák. A hideg eleganciával tervezett formák, a könnyed, játékos térhasználat az egyszerű, letisztult vonalak, a natúr színek, az üveg, fém és fa kombinációja, a szögletesség tároló- és ülőbútorokon egyaránt mind a stílus alapelemei közé tartoznak. A bútorok megjelenése, esztétikája is figyelemre méltó: minimalizált anyaghasználat, mértani vonalvezetés, higgadt formák, stabilitás és a minőség jellemzi minden részletüket. Az Ülőgarnitúrák egyszerűek, szögletesek és nagy az ülési mélységük. A konyhában a magas fényű felületeket szeretik vegyíteni a kővel és a szálcsiszolt inoxal, a munkapultoknál itt nem túlzás az átlagnál eltérő jóval vastagabb top. Amit csak lehet, elrejtenek a konyhában pl.: csatornarendszer, amiben a dugaljtól elkezdve a vágódeszkáig mindet el lehet helyezni, ami véleményem szerint nagyon praktikus és különleges. A fürdőszobában általában valami nagyon egyszerű, de minőségi burkolatot raknak fel és ezt nagyon trendi és különleges szaniterekkel hangsúlyozzák ki, ami lehet egy üveg vagy fémmosdó, de egy hatalmas nagy minden szegletében szögletes porcelán vagy corián mosdó esetleg egy szabadon álló kád, ami már egy dekorációs darabbal is felér. A minimál egy nagyon tér igényes stílus és megköveteli a bútorok szellős elhelyezés

Származási hely: New York

Tipp: Ajánlom azoknak, akik szeretik a steril letisztult környeztet, a nyugalmat és rendet árasztó otthonra vágynak.

Az alábbi linkre kattintva megnézheted az általam összegyűjtött enteriőröket, melyek bemutatják a stílus sajátosságait és inspirációul szolgálhatnak a leendő otthonod megteremtéséhez.